Exposició “Carretera oberta” d'Albert Padrol



El veterà fotògraf Albert Padrol, cofundador la prestigiosa llibreria i revista Altaïr, exposa una recopilació de fotografies dels seus viatges a la seu de l’Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), en Barcelona, fins al 19 de desembre de 2014 sota el suggestiu nom de “Carretera oberta”.


El títol de l’exposició està inspirant en el llibre del escriptor indi Ruskin Bond “Tales of the Open Road”, perquè, com destaca Albert Padrol, les fotos volen transmetre com el llibre “engrescadora sensació de recórrer camins i ciutats”.

La seixantena de fotos fan un recorregut personal de més de quaranta anys de fotografia i de viatges. “Les imatges més antigues”, explica Albert Padrol, “tenen 43 anys i les més recents menys d'un any”.

L'exposició reflexa una certa fascinació i predilecció del fotògraf pels països d'Orient i d'Extrem Orient, de la que potser no està exempta la influencia de Nicolas Bouvier, un dels seus escriptors de viatges preferits i autor del emblemàtic “L'Usage du Monde”. L'afició a l'alpinisme i la muntanya d'Albert Padrol també queda reflectida en “aquest diari gràfic, no cronològic, de molts anys de fotografia”.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada