Una reinvindicació de Grècia per Xavier Moret


El darrer llibre del periodista i escriptor Xavier Moret, “Grècia, viatge de tardor”, a més a més d'un llibre de viatges, és “una reivindicació de Grècia, de la seva gent i de la seva aportació fonamental a la cultura europea”. Així ho va explicar el propi Xavier Moret a la presentació de l'obra al Fòrum de la Llibreria Altaïr, al costat del també periodista i escriptor Rafael Nadal.

Davant la insistència de les autoritats i dels polítics de la Unió Europea (UE) de culpar al poble grec de la endèmica corrupció dels seus partits polítics, de la desaforada especulació financera d'un “capitalisme de casino” i de la disbauxa de la desregulació financera propiciada durant anys per la pròpia Comissió Europea i de fer-li pagar amb cruesa a la població grega els errors dels altres, Xavier Moret vol aprofitar el seu llibre per “recordar que la nostra civilització” es deutora d'Homer, de Pericles, dels filòsofs i escriptors grecs, dels historiadors Herodot i Tucidides, dels seus científics, como Pitàgores, Arquimedes i Eratóstenes, i fins i tot de les seves deïtats mitològiques.


Grècia, a més d'un país meravellós, és una lliçó viva de història, mitologia, cultura, saviesa... Grècia és l'origen de tot plegat”, destaca Xavier Moret. El llibre fa un complert recorregut personal del país i les seves illes a la tardor --la millor època per anar-hi, amb menys turistes i encara amb molts hotels oberts-- acompanyat de infinites referències històriques, literàries i mitològiques. "Grècia, viatge de tardor" ha estat publicat per Brau Edicions i consta de 316 pàgines i una abondant bibliografia.


Cap comentari:

Publica un comentari