L'Arche de François Schuiten






L'espectacular mural “L'Arche”, dissenyat pel prestigiós artista belga FrançoisSchuiten i pintat a la pared per l'especialista en pintura monumental Alexandre Obolensky, és un dels frescs més recents que decoren les parets oblidades de Brussel·les. Inaugurat el 21 de juny de 2013, el mural es troba situat a la chaussée d'Ixelles, a prop de la plaça Flagey. Però, como que està allunyat del centre de la capital belga, escapa a molts turistes.


El mural mostra un gran creuer transatlàntic amb una frondosa selva a la seva coberta superior sorgint en mig dels teulats de la ciutat. La captivadora imatge comparteix la particular estètica del món fantàstic de les “Cités Obscures”, una serie de culte en el món del còmic, creada per François Schuiten i Benoît Peeters.


L'Arche” forma part del projecte Redibuixa Ixelles i en la realització del mural han col·laborat la llibreria Brüsel Flagey, especialitzada en còmics, així com l'Ajuntament de Ixelles (un dels municipis que formen la capital belga), Atrium i Brussel·les Capital.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada