Wieliczka, la mina de sal amb una catedral subterrània


Capella de San Kinga

Wieliczka és una mina de sal situada a uns 14 kilòmetres al sud-est de Cracòvia (Polònia) que té al seu interior una magnífica catedral subterrània excavada a 101metres sota terra: la Capella de San Kinga. L'església, excavada en la roca de la sal, és l'obra de dos germans que varen treballar durant trenta anys per completar-la a la segona meitat del segle XIX, amb el seus altars, escultures i capelles laterals.

La Capella de San Kinga, catalogada com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, impressiona per les seves dimensions: amb 12 metres d'alçada i 465 metres quadrats de superfície. Fin i tot les seves llums de cristall estan fetes amb sal.

La mina de Wieliczka és una de les mines de sal més antigues del món encara en funcionament, encara que l'explotació comercial sistemàtica de la sal va concloure al 2007. Amb una profunditat màxima de 327 metres sota terra, la mina forma una laberint de túnels que sumen prop de 300 kilòmetres.


La mina, que començà a construir-se en el segle XIII, pot visitar-se fins a uns 135 metres de profunditat. A lo llarg dels tres kilòmetres del recorregut de la visita es passa al costat de diverses capelles, sales, escultures històriques i d'antics llustres visitants, i fins i tot d'un llac subterrani.  

Capella de San Kinga


Altar principal de la Capella de San Kinga


Capella lateral a la catedral subterrània


Escultura a la Capella de San Kinga


Túnel a la mina de Wieliczka


Una de les capelles de la mina de Wieliczka


Una de les capelles de la mina de Wieliczka


Llac subterrani a la mina


Túnel a la mina de Wieliczka


Una de les escultures a la mina de Wieliczka

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada